Oddernes skolemusikkorps
ODDERNES SKOLEMUSIKKORPS
 • Om Korpset    • Bli med    • Turer og arrangementer    • Viktige beskjeder    • Informasjon til foresatte    • Info in English    • Arkiv/historie      • Hjem  

 

 

   Informasjon til foresatte

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 



Velkommen til korpset!

Hei!
Så fint at du har lyst til å være med i korpset og lære å spille et instrument.  Vi håper tiden i korpset vil gi spilleglede til musikanten og musikkglede til dere alle. Fellesskapet og mangfoldet er viktig i korpset. Hvis man ikke har vært med i skolemusikkorps før så er det sikkert mye som er nytt og ukjent. Her er litt genrell informasjon om å være korpsmusikant og korpsforelder. Bare spør hvis det er noe dere lurer på.

.Å være korpsmusikant

Når du spiller i korps er det viktig at du møter på alle øvelser, seminarer og konserter. Å spille i korps er som å spille på lag – alle må være med for at det skal bli bra. Vi drar også på turer innimellom. Dette kan være et stevne, en helgetur sammen med et annet korps, til Tusenfryd eller til utlandet.

For å hjelpe deg selv til å bli best mulig, er det viktig å øve hjemme. Men du kommer til å ha en egen spilletime (20-30 minutter) med din instrumentallærer, og samspill med de andre på ditt nivå (aspirant, junior, hovedkorps), hver uke. I tillegg er det av og til konserter og seminar (et seminar er en litt lenger øvelse der vi ofte øver på litt annet enn til vanlig, gjerne på helg). For at du skal lære deg å spille må du også øve hjemme. Jo mer du øver, dess flinkere blir du. Når man øver jevnt og trutt, blir man raskt flink på sitt instrument. Og jo flinkere man blir, jo mer gøy blir det!

Du får låne instrument og uniform av korpset, og dette kan du regne som “ditt” mens du er i korpset. Disse tingene må du være veldig forsiktig med, så de ikke går i stykker. Instrumentene går gjerne i arv og kan brukes av andre musikanter når du vokser fra dem (det er vanlig å bytte instrument også, etter hvert som man vokser).
Hvis du lurer på noe kan du spørre spillelæreren din, dirigenten, eller noen andre voksne. Du kan også be foreldrene dine spørre.

Husk at alle skal ha det fint i korpset. Hør på dirigenten og instruktører. Ha respekt for de andre barna og de voksne, så blir det hyggelig for alle å være med.

Lykke til med spillingen!

Å være korpsforeldre
Hei, og velkommen til dere også! Som korpsforelder regner du vel med å trå til 🙂 Din viktigste jobb er å passe på at barnet ditt møter opp på alle spilletimer, samspill, seminarer og konserter. Vi drar også på turer, og det er veldig gøy! Hvert semester kommer en halvtårsplan. Denne ligger også på hjemmesiden. Sett av dagene i kalenderen allerede nå!

Hvis barnet ikke kan møte på spilletime, må du gi beskjed til spillelærer (individuelle timer) eller dirigent (samspill) så snart du vet om det. Tid for spilletime avtales i starten av hvert semester direkte med spillelærer.

Det første året er musikanten aspirant, og i starten øver vi mye på rytme og lekbasert undervisning på instrumentet. Så kommer 1- 2 år som junior der en er med i Juniorkorpset (JK), før en kommer opp i hovedkorpset (HK).

Korpset har foreldrevakter på øvelsene. Vaktlistene og beskrivelse av hva du skal gjøre ligger også på hjemmesiden. Du vil også bli bedt om å hjelpe til på noen seminarer og andre arrangementer. Oppgavene fordeles slik at alle må gjøre litt. Hvis ikke du har mulighet til å stille, ber vi deg om å finne en annen å bytte med. Vaktlister kommer ut tidlig. Det er lurt å sette av dagene du må stille for korpset inn i kalenderen, så du ikke glemmer det, eller får vanskeligheter med å bytte vakt, ev. vansker med å stille selv. Det er hyggelig å være med på korpset sine aktiviteter. Det er flott å følge med på barna og ungdommene sin musikalske utvikling, så dette er overhodet ikke noe “pes”.

Hjelp barnet å ta vare på instrument og uniform – dette er verdifulle ting som det er meningen at flere skal kunne bruke. Og motivér barnet ditt til å øve hjemme. Det å øve jevnt og trutt gjør at eleven raskt mestrer instrumentet sitt. Det er viktig å skape gode rutiner for hjemmeøving tidlig. Og jo bedre musikantene blir, jo morsommere blir det å spille – både alene og sammen i korpset.

Hvis barnet ditt mister motivasjonen snakk med barnet, snakk med spillelæreren / dirigenten. Det er ikke greit å slutte midt i semesteret. Da er spillelærer betalt og det skaper uro i gruppene når det må omrokeres.

Husk at korps er et lagspill. Alle barna (og foreldrene) er viktige for at det skal bli bra både musikalsk og sosialt!




 

 

 

Oddernes Skolemusikkorps - Postboks 4098 - 4689 Kristiansand S