Oddernes Skolemusikkorps
ODDERNES SKOLEMUSIKKORPS
 • Om Korpset    • Bli med    • Turer og arrangementer    • Viktige beskjeder / intern info    • Info in English    • Foreldrekorps    • Arkiv/historie      • Hjem  

 

 

   Turer og arrangementer
    - England 2017 Brighton
    - England 2017 Brighton og London
    - England 2017 Brighton
    - Tyskland 2014 Lüneburg
    - Tyskland 2014 Heidepark
    - Tyskland 2014 Hamburg
    - Litauen 2011. Del 1.
    - Litauen 2011. Del 2.
    - Litauen 2011. Del 3.
    - Litauen 2011. Del 4.
    - Litauen 2011. Del 5.
    - Litauen 2011. Del 6.
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 675 578

 

 

 
Litauen 2011. Del 4.
Konsert i Vilnius sentrum
 
Konsert i Vilnius sentrum
 
KGB-museet
 
KGB-museet
 

Konsert, KGB... og litt handling... Dag 4...

Så etter frokost, gikk turen igjen til Vilnius. Dagens lille "stunt" var en konsert i Vilnius sentrum. Det var knyttet en liten spenning til om det var åpent i sentrum denne dagen. Grunnen til det var at 24. juni er offentlig feriedag i Litauen. På turistinformasjonen mente vedkommende som jobbet der at "in my opinion, shops are open." kanskje ikke helt betryggende? Vi ble sluppet av ved katedralen i sentrum, der vi også holdt konsert for de forbipasserende. Etterhvert fikk vi flere tilhørere som både filmet og tok bilder.

Denne fredagen ble også benyttet til å besøke KGB's gamle hovedkvarter i Litauen. Nå benyttes bygningen til museum både for nazistenes og senere KGB's aktiviteter i landet. Utstillingene oppe i etasjene er viet utstilling av gjenstander og bilder mens kjelleren er et dystert, klaustrofobisk minne over en stat som brukte enorme ressurser på å overvåke, kontrollere og undertrykke sin egen befolkning. Det var ganske grusomt å tenke på at nede i gangene og cellene ble mennesker torturert og drept fordi de mente noe annet enn det Staten ønsket at de skulle mene.

Og hvis noen skulle lure på det, så var butikkene åpne etterpå....
Utskriftsvennlig versjon

 

 

Oddernes Skolemusikkorps - Postboks 4098 - 4689 Kristiansand S